Click Me!

Friday, January 14, 2011

I can be happy...

Secara jujur, aku lebih senang hidup single, lepak dengak kawan, belajar ilmu agama, perbaiki diri, praktis lari 10 km, main piano, baca buku dan menikmati kehidupan.

Kalau ikut rasa hati, rasa macam 'loser' bila tengok orang lain berkepit dengan kekasih. Tapi banding berkepit dengan handphone menjawab sms dan berdepan dengan 'long distance relationship' , aku lebih rela duduk sorang2 kat bilik dengar lagu M.Nasir dan Amy Search.

Bila fikir, dari mengadu kesedihan dengan sang kekasih yang kadang-kadang tak mampu fahami isi hati, aku lebih rela tulis jurnal 10 muka surat dari sakit mulut, jari dan hati menceritakan apa-apa hal.

Ada kawan aku kata, aku pemilih. Betul. Kita kena pilih yang etrbaik untuk hidup. Tapi terbaik itu bukan bermaksud sempurna. Terbaik padaku ialah sesuatu yang dapat memenuhi.

Walau aku tak cantik mana, tapi aku ada hak memilih. :)

4 comments:

Ibrahim Ismail said...

"Tapi terbaik itu bukan bermaksud sempurna. Terbaik padaku ialah sesuatu yang dapat memenuhi." Good taste.

Si Pemikir said...

yerp. I don't wish edward cullen to be my bf if I cant tolerate with his bites...lol

farina said...

jom jogging~ hehe

hi taqiella (cam best lak name ni..)

Si Pemikir said...

kesian ustaz taqie tu kan? hahaian berminat erk? leh saya tolong reccomend...huahuahua