Click Me!

Tuesday, September 18, 2012

Muzik muzika

Masa aku zaman final year, 2011, January to May, adalah zaman terseksa aku masa belajar. Terseksa tapi bahagia...macam mana tu? haha,,, Tahun akhir tahun tragis yang menggembirakan. I went through a lot of things, thesis jadi macam hampeh (I lost on the way), love sick, get into an argument with Nasrin, lack of source while writing mt study. Ada 3 lagu yang aku selalu dengar, entah kenapa aku pun tataw kenapa. Lagu ni aku dengar masa berjaga (aku tidur 11-2  atau 3) pastu bangun. Salah satu manusia yang bangun time tu ialah mila. Kami selalu gi mandi pagi sama-sama.

Aku tinggal sorng masa tu, roomate a,k.a junior aku pindah blok. Tapi asrama maktab sempit, jadi aku mmg dengar guna headphone. Yang aku pelik, walau aku dengar lagu ni hampir tiap-tiap malam, tapi aku tak pernah nak download. Aku memag pergi youtube and search for the song. Dan yang penting lagu tu adalah lagu cover, dinyanyikan oleh najwa, dan ketiga-tiga lagu tu macam ala-ala genre electronic music. Pristine and clean. Try to listen to these songs.  Masa itu aku tidak pernah tergambar apa rasanya bekerja, kerana bagi aku, aku serius rasa macam graduation is just too far away.

Twice-Little Dragon Cover by Najwa Mahiaddin and Farhan Yassin

Don't Look Back-Telepopmusik- Cover by Najwa Mahiaddin with Beatbox
Like a G6- Far East Movement

No comments: