Click Me!

Thursday, May 9, 2013

Iklan Kak Ton

I have been living without TV for 8 years.....U no believe it? Yerla...sambung belajar 6 tahun, mmg tiada tv, nak tgk tv berebut kat bilik tv. And I still dont buy any tv eventhough I have my own money, sebab bukannya ada kat rumah pun selalu kan?

Tapi mak saya sangat suka tv. Pernah timbul isu, dia bosan tinggal di rumah aku, sebba takde tv.

It's not that I have TV, It's just I find that it is peaceful without tv, I spend my leisure time surfing internet and read books, and much of other theories abt tv that I think I would make a different post on that.

Tapi masa aku menganggur, hidup aku ceria dengam tv, dan rumah aku penuh dengan kotak2 warna biru...yerp, masa tu mak aku sudah mula terpengaruh dengan produk kak ton. Masa tu kak ton hny keluar di TV3, rancangan awal pagi tu.

Kak Ton is a phenomena. Jujur, aku rasa kak ton tak sesuai jadi pengacara tv, sebab kak ton suaranya agak high pitch, tapi kak ton awet muda...mak saya pun awet muda... hermmm...

By the way kak ton, maybe you could think of a new way to promote the product. Apa-apa pun Kak Ton, all the best.

p/s mak saya minat kat produk kak ton. Dapat diskaun tak?

Sunday, May 5, 2013

Hakikat

Aku termenung jauh,
Hati rasa pedih,
ku pejam mata agar sungai kesedihan tidak mengalir.
Badan kurebahkan di atas tilam kerajaan ini.

Sudah lama ku menghimpun doa,
"Allah, cepatkan jodohnya.
Biar dia berkahwin dengan pilihannya"
Kenapa aku berdoa sedemikian?
Kenapa tidak ku doakan agar aku inilah yang bakal jadi permaisurinya
"Ah, damage has been done" desus hati kecilku.
Kalau dia berkahwin, sudah tentu tiada harapan buatku.
Barangkali jiwaku lebih tenang selepas itu.
Kenapa Tuhan kurniakan perasaan ini kepadaku,
kenapa bukan dengan lelaki lain?
Kenapa dia?
Aku mahu teruskan hidup,
Aku mahu terus terbang
tanpa bayangannya di sisiku.
Pernah dia bertanya padaku,
ketika hatinya berbunga-bunga mengidam sang jelita,
"Do you like me?"
Aku cepat sahaja menidakkan.

"Apa masalah kau sebenarnya?"
Masalah aku ialah,
I love a person who loves somebody else.'
"Bagitau jelah kau suka dia?"
"Walau aku bagitau pun,
aku tetap bukan pilihan dia"

Aku menyulam rindu dalam diam,
dalam sendu bertaut rasa...

Ku pejam mata,
ku tekup muka dengan bantal,
matahari senja berlumba-lumba masuk di celah langsir,
seolah-olah menyuluh hakikat sebenar
ceritera ini...

25 April 2013
Kolej Tunku Kurshiah
Bandar Enstek